Een woord van de voorzitter

Sinds de oprichting in 1997 is het Japan Festival Nederland in Amstelveen uitgegroeid tot een van de belangrijkste Nederlands-Japanse culturele uitwisselingsevenementen in Nederland. Het festival trekt dan ook bezoekers uit heel Nederland en zelfs uit het buitenland. Sinds 2016 wordt het festival jaarlijks georganiseerd door Stichting Japan Festival, een non-profitorganisatie die de band tussen de Japanse en Nederlandse gemeenschap wil versterken.

Na een onfortuinlijke onderbreking van twee jaar vanwege de Covid-regelgeving, kwam het Japan Festival in 2022 terug met de slogan “Reconnect for tomorrow” en was het met het grote aantal bezoekers de meest succesvolle editie tot nu toe. Door het Japan Festival 2023 te organiseren hopen we na de hereniging de vaart erin te houden en de banden tussen Japan en Nederland verder te versterken. Daarom hebben we voor het festival van 2023 het thema ‘Smile together’ gekozen. We willen de vreugde van verbondenheid en de troost van het voelen van affiniteit met elkaar delen via dit festival.

Het festival biedt een breed scala aan Japans eten, producten, workshops en performances waarvan zowel kinderen als volwassenen kunnen genieten. Kortom, een perfecte gelegenheid voor zowel lokale Nederlanders als buitenlanders in Nederland om de bijzondere Japanse cultuur te ontdekken en te ervaren. Het is onze hoop dat Japanners door middel van het festival terugdenken aan hun land en zich hier in Nederland thuis kunnen voelen.

Het Japan Festival is een evenement zonder winstoogmerk en wordt mogelijk gemaakt dankzij de genereuze bijdragen van degenen die het festival en zijn doel steunen.

We zien u graag op het Japan Festival 2023!

Akihiko Sekiguchi
Voorzitter