Voorwoord voorzitter

Aankondiging van het 8e Japan Festival

Na twee jaar uitstel vanwege de wereldwijde verspreiding van het coronavirus, zal het Japan Festival 2022 op zondag 19 juni 2022 plaatsvinden in het Stadshart in Amstelveen. Het bestuur van het Japan Festival heeft dit besluit genomen nadat de coronamaatregelen door de Nederlandse overheid zijn opgeheven. De voorbereidingen voor het festival zijn nu in volle gang.

Het thema van het festival is “Reconnect for tomorrow”. Door middel van dit festival willen we het plezier met u delen dat we weer herenigd zijn, en daarnaast streven we ernaar de meer dan 400 jaar oude band tussen Japan en Nederland levend te houden voor de toekomst. Dit evenement is niet alleen bedoeld voor in Nederland woonachtige Japanners, maar ook voor de lokale bevolking, inclusief niet-Nederlanders. Het biedt een zeer gevarieerd programma, waarbij Japans eten/de Japanse keuken en cultuur aan bod komen. Ook worden er workshops en optredens gehouden voor zowel kinderen als volwassenen.

Als onderdeel van de voorbereidingen is er in opdracht een nieuw logo voor het festival ontworpen dat we u graag presenteren. Voor het logo hebben we een traditioneel Japans symbool, gecombineerd met de kleuren van de Nederlandse vlag, gebruikt om onze wens uit te drukken dat het Japan Festival een plek zal zijn waar mensen van beide culturen elkaar ontmoeten en zich met elkaar verbinden.

Het Japan Festival is een non-profit evenement en is mogelijk gemaakt dankzij de genereuze bijdragen van degenen die zowel het festival als onze doelstellingen ondersteunen.

We zien u graag op het Japan Festival 2022!

Kentaro Kubota
Voorzitter