Een woord van de voorzitter

Sinds de oprichting in 1997 is het Japan Festival Nederland in Amstelveen uitgegroeid tot een van de belangrijkste Nederlands-Japanse culturele uitwisselingsevenementen in Nederland. Het festival trekt dan ook bezoekers uit heel Nederland en zelfs uit het buitenland. Sinds 2016 wordt het festival jaarlijks georganiseerd door Stichting Japan Festival, een non-profitorganisatie die de band tussen de Japanse en Nederlandse gemeenschap wil versterken.

Het festival biedt een breed scala aan Japans eten, producten, workshops en performances waarvan zowel kinderen als volwassenen kunnen genieten. Kortom, een perfecte gelegenheid voor zowel lokale Nederlanders als buitenlanders in Nederland om de bijzondere Japanse cultuur te ontdekken en te ervaren. Het is onze hoop dat Japanners door middel van het festival terugdenken aan hun land en zich hier in Nederland thuis kunnen voelen.

Het Japan Festival is een evenement zonder winstoogmerk en wordt mogelijk gemaakt dankzij de genereuze bijdragen van degenen die het festival en zijn doel steunen.

We zien u graag op het Japan Festival 2024!

Yuko Fuse
Voorzitter