Background Left
Background Right

Voorwoord voorzitter

Japan en Nederland delen al meer dan 400 jaar een wederzijdse geschiedenis en een uitzonderlijk vriendschappelijke relatie. In de afgelopen decennia heeft Nederland actief ingezet op de promotie van hun aantrekkelijk ondernemingsklimaat En met succes. Er zijn meer dan 400 Japanse bedrijven bevestigd in Nederland en zo’n 9.000 Japanners hebben hun ‘thuis’ gevonden op Nederlandse bodem.

Het Japan Festival, dat tot doel heeft de betrekkingen tussen Japan en Nederland verder te versterken, heeft in 2016 een volledige vernieuwing ondergaan. Zondag 8 november zal op het Stadsplein in Amstelveen het Japan Festival plaatsvinden. Het Japan Festival 2020 nodigt u uit om te komen en de bijzonder leuke Japanse programma’s, samengesteld door de lokale Japanse bevolking te ervaren. Het programma is voor (lokale) families en vrienden, jong en oud, van alle nationaliteiten. Het bestaat uit een diversiteit van Japans eten, cultuur, verschillende workshops en optredens.

Ik zou graag van deze gelegenheid gebruik willen maken om mijn oprechte dank en waardering uit te spreken voor de gemeenten Amsterdam en Amstelveen, amsterdam inbusiness, de Ambassade van Japan in Nederland, de Japanse Kamer van Koophandel in Nederland en een groot aantal Nederlandse en Japanse bedrijven. Dit voor het ondersteunen van de doelstellingen van Japan Festival 2020 en de voortdurende uitbreiding van hun genereuze medewerking aan het festival.

Laten we dit jaar weer samen het Japan Festival tot een succes maken en zorgen dat het een jaarlijks terugkerend festival blijft!

Met vriendelijke groet,

Kenji Saito
Voorzitter van de Stichting Japan Festival